Werkwijze

Stelt u zich het volgende voor:
U heeft een idee voor een product en wilt graag weten hoe het er als tastbaar product uit gaat zien. De volgende mogelijkheden kunnen zich dan voordoen :

1 – U tekent zelf het product met behulp van een 3D tekenpakket, U maakt er een STL file van en overlegt met ons hoe u het product geprint wilt hebben. Zaken als de kleur van het materiaal wat we gebruiken voor het printen, de resolutie van het printen, en eventuele nabewerkingen komen aan bod. Indien het een product betreft dat u wilt patenteren dan kunnen we een NDA opstellen om zo geheimhouding te waarborgen. Hierna zullen we een prijsafspraak maken en kan ik na akkoord het product als model gaan printen. Let wel het productie klaar maken van een product voor 3D printwerk is anders dan het tekenen voor bijv. een spuitgietmatrijs. Maar daarover kan ik u in een gesprek meer vertellen.

2 – U heeft een idee voor een product maar u heeft geen 3D pakket of de kennis om het product in 3D te tekenen ontbreekt. Dan kan ik voor u het product tekenen en samen met u de tekening vervolmaken zodat het product in principe productierijp is. Hierna volgen weer de stappen  als onder 1. Mocht u tevreden zijn over het model dan kan ik de tekening ook aanpassen voor massaproductie.

We tekenen met SolidWorks (3D Ontwerp), simuleren met Autodesk CFD (vloeistofloop of hittetransport), slicen met Axon en/of KisSlicer (opbouw printmodel).