Wat kun je zoal in 3D Printen?

Een vraag die ik vaak gesteld krijg is, wat kun je nou eigenlijk in 3D printen? Mijn antwoord is dan “tja eigenlijk alles, als je de juiste apparatuur maar hebt”. Fabrikanten die de weg naar de 3D Printshop vinden met een specifieke vraag om een product komen steeds vaker voor. Als fabrikant heb je een product in je assortiment en een klant vraagt “hebben jullie dat product ook maar dan kleiner? Maar voor ik beslis wil ik wel eerst iets zien”. Ja wat moet je dan als fabrikant? je kunt niet zo maar even een matrijs maken of gietmal voor een prototype voor die ene klant die nog niet weet of het wel goed is wat ie heeft bedacht. Dan kan ik in actie komen. Ik ontwerp en teken een product en print deze in 3D zodat de fabrikant zijn klant kan laten zien wat ie graag wil.
Of die ene klant die aanbelt en vraagt “Kun je voor mij een steuntje maken voor mijn actioncam voor op de motor?” Ja dat kan ik.

CameraMount

Ik ontwerp in 3D (Design), zet het ontwerp om naar een STL bestand (Converteren), dan maak ik een 3D printbaar bestand (Slicen), zet de printer aan het werk, en voíla een product dat past en zijn ding doet. Klant tevreden. Daar doe ik het voor. Heeft u ook een productidee, of een vraag van één van uw klanten voor een afwijkend product, of wilt u gewoon iets ontworpen en geprint hebben? kom maar op, ik sta voor u klaar. En als ik het niet kan, dan help ik u verder zodat het toch gemaakt wordt.

Comments are closed.